Margareta Timofti: Consider important ca persoanele publice să se implice în promovarea respectării drepturilor omului

Margareta Timofti: Consider important ca persoanele publice să se implice în promovarea respectării drepturilor omului

Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat miercuri, 10 decembrie a.c., la ediţia a 10-a a Galei Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, care a avut loc la Palatul Republicii din Chișinău.

În discursul rostit în fața asistenței, Margareta Timofti a subliniat importanța respectării drepturilor cetățenilor în cadrul unei democrații funcționale. „În procesul de integrare europeană a țării noastre s-au întreprins acțiuni în vederea asigurării drepturilor femeilor, combaterii violenței în familie, traficului de ființe umane și de organe”, a declarat Prima Doamnă.

Margareta Timofti a apreciat activitatea în țara noastră a agențiilor specializate ale ONU, care contribuie la realizarea reformelor în justiție și educație, combaterea sărăciei și migrației, protecția drepturilor omului.

„Consider important ca persoanele publice să se implice în activități de promovare a respectării drepturilor omului. În cadrul organizației SOS Autism pledez cauza copiilor cu autism și sprijin activitatea Fundației filantropice Angelus Moldova, care oferă ajutorul necesar persoanelor cu maladii incurabile. Împreună cu membrele Clubului Internațional al Femeilor organizăm acțiuni caritabile în folosul persoanelor nevoiașe și celor cu dizabilități”, a spus Prima Doamnă a Republicii Moldova.

Margareta Timofti a adresat felicitări tuturor premianților în cadrul ediției a 10-a a Galei ONU pentru Drepturile Omului din Republica Moldova și a mulțumit echipei Reprezentanței Națiunilor Unite la Chișinău pentru contribuția la ameliorarea condițiilor de viață a cetățenilor Republicii Moldova.

Mihaela Rotari

Share