Jose Luis Herrero: Sper că vom continua colaborarea și dialogul eficient

Jose Luis Herrero: Sper că vom continua colaborarea și dialogul eficient

Ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a avut azi o întrevdere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose Luis Herrero, care l-a felicitat cu numirea sa în funcție, a dorit succese echipei Ministerului Justiției în activitatea sa și în implementarea reformelor.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de implementarea reformelor în domeniul justiţiei. Oficialii au discutat despre pachetul de Legi Anticorupție, reformarea Consiliului Național de Integritate și a Curții Constituționale. O atenție deosebită a fost acordată reformării Procuraturii, care este o prioritate pentru actuala guvernare în contextul Strategiei de Reformare a Justiței.

”Ministerul Justiției este în așteptarea raportului de expertiză a Comisiei de la Veneția asupra reformării Procuraturii, care urmează să fie spre finele lunii martie. Ne-am dori, ca în colaborare cu Oficiul Consiliului Europei, să organizăm discuții publice asupra acestor expertize, la care să participe experți internaționali, societatea civilă și reprezentanții guvernării, fapt ce va impulsiona adoptarea cât mai grabnică a proiectului de Lege cu privire la Procuratură”, a menționat ministrul Justiției.

Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău a reconfirmat intenția de a oferi sprijin Republicii Moldova în aspirația sa de integrare europeană. ”Sper că vom continua colaborarea și dialogul eficient pe care l-am avut în anii precedenți, pentru a putea atinge finalitatea scontată: justiție europeană”, a adăugat Jose Luis Herrero.
Jose Luis Herrero a preluat funcția de Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău în octombrie 2014, având o vastă experiență internațională în domeniul instituțiilor democratice.

Doina Secrieru

Share