Ion Sula a avut o întrevedere cu o delegație din Olanda

Ion Sula a avut o întrevedere cu o delegație din Olanda

Marţi, dl Ministru Ion Sula a avut o întrevedere cu o delegație constituită din reprezentanții Ambasadei Regatului Olandei, Emar Gemmeke Consilier pe domeniul agricultură şi Doriana Milenkova, consultant şi expertul în horticultură Wim Tacken.

Delegația se află într-o misiune de evaluare a sectorului horticol în Republica Moldova, domeniu care a fost identificat drept unul prioritar în colaborarea între cele două ţări.

Dl Ministru a informat participanții la ședință despre prioritățile şi reformele în agricultură, structura şi provocările sectorului horticol,  s-a referit la politicile cheie inclusiv modernizarea sectorului știință, cercetare şi extensiune, principalele măsuri de sprijin şi proiecte de asistență externă.

Reprezentanții delegației olandeze au salutat eforturile MAIA în promovarea asocierii fermierilor mici exprimînd interesul de a avea proiecte comune de cooperare orientate inclusiv pentru modernizarea sectorul horticol bazate pe transferul de cunoștințe, dezvoltarea sistemului de extensiune în agricultură pentru fermierii din spaţiul rural.

Delegația se va afla în vizită în Republica Moldova pînă la 27 octombrie 2015. Programul de lucru include vizite la instituții de cercetare, educație, extensiune în domeniu, cu producători de legume şi fructe, întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de profil, precum şi reprezentanții MAIA.

La propunerea dlui Ministru, Ion Sula, s-a convenit organizarea, la sfîrşitul vizitei, a unei sesiuni comune de prezentare a principalelor concluzii și oportunități identificate pentru colaborare în viitor.

ol1 ol2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Roşca

Share