Încă un dosar trimis în judecată pentru contractarea ilegală a peste un milion de euro – credit de la BEM

Încă un dosar trimis în judecată pentru contractarea ilegală a peste un milion de euro – credit de la BEM

Procuratura Anticorupție anunță despre fnalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui locuitor al municipiului Bălți de dobîndirea creditulul prin înșelăciune de la Banca de Economii (BEM). 

În fapt, potrivit celor constatate de procurori, în perioada anilor 2010 – 2011, inculpatul a organizat o activitate formală cu indici economici înalţi la o firmă, iar ulterior, de comun cu administratorul acestui agent economic au depus un set de acte false la SA”Banca de Economii”, obținînd un credit de 1 250 000 euro.

Inculpatul este cercetat în stare de arest preventiv, iar urmărirea penală în privința complicelui său (administratorul firmei) a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, inculpatul riscă amendă de pînă la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Mihaela Rotari

Share