În comuna Braniște, raionul Rîșcani se va desfășura turul II al alegerilor locale noi

În comuna Braniște, raionul Rîșcani se va desfășura turul II al alegerilor locale noi

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, organizarea pe 30 octombrie 2022, a turului II al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Braniște, raionul Rîșcani.

În urma rezultatelor alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022, niciun candidat pentru funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, turul doi al alegerilor se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Menționăm că votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în condițiile Instrucțiunii cu privire la particularitățile exercitării dreptului la vot la alegerile locale.

CEC reamintește că plafonul maxim al mijloacelor financiare, ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi în circumscripția electorală nu va depăși plafonul stabilit prin hotărârea Comisiei în care se includ cheltuielile deja raportate pentru primul tur.

Mai multe detalii despre alegerile locale noi din 16 octombrie 2022 puteți vedea pe site-ul www.cec.md, rubrica „Alegeri locale noi 16.10.2022” sau accesând direct linkul https://bit.ly/3Tc2CdI .

Share