Idee: Cuplurile cu doi sau mai mulţi copii trebuie să beneficieze de reducerea impozitului pe locuinţă

Idee: Cuplurile cu doi sau mai mulţi copii trebuie să beneficieze de reducerea impozitului pe locuinţă

Susţinerea şi ocrotirea familiilor trebuie să devină o prioritate pentru Guvern. De aceea, cuplurile care au doi sau mai mulţi copii minori trebuie să beneficieze de reducerea impozitului pe locuinţă. Această declarație a fost făcută de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în Edineț.

Marian Lupu a discutat cu localnicii din satele Brătuşeni şi Şofrâncani din raionul Edineţ despre iniţiativele menite să susţină tinerele familii.

„Toate facilităţile pe care noi le propunem, de o manieră foarte concretă şi aceeaşi scutire de impozit pentru apartamente, locuinţe, toate aceste acţiuni, proiecte ţintesc în formare de condiţii atât de ordin economic cât şi social pentru a stimula tineretul să rămână în ţară. Iar cei plecaţi să dispună de noi oportunităţi pentru a reveni”, a declarat Marian Lupu.
Tinerii au salutat iniţiativa democraţilor şi au venit şi cu propuneri: „Desigur, ar fi mult mai uşor dacă nu am plăti aceste impozite. Vom putea cheltui aceşti bani pentru alte necesităţi ale familiei”, a spus o femeie. „Cred că mai bine ar fi să mărească indemnizaţia pentru întreţinerea copiilor. În prezent, primim câte 400 de lei pe lună”, a adăugat o altă localnică.

În cadrul întâlnirii cu cetăţenii, democraţii au discutat şi despre proiectele de dezvoltare a agriculturii. De asemenea, PDM şi-a asumat angajamentul să dubleze, în următorii ani, pensiile şi salariul mediu.

Mihaela Rotari

Share