Iată ce spune Klaus Iohannis despre Chiril Gaburici!

Iată ce spune Klaus Iohannis despre Chiril Gaburici!

“Acest nou guvern cu un premier tânăr, antreprenor, va duce Republica Moldova mai departe în direcția Vest”. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unui interviu pentru Digi 24.

Iohannis a spus că marți, 24 februarie, când vine în Republica Moldova, va exprima poziția sus-menționată.

Este bine că există un guvern fiindcă această tranziție a durat mult. Am spus-o și rămân la părerea mea, varianta pe care am văzut-o noi, nu doar eu, cea mai bună ar fi fost ca partidele proeuropene, care au fost votate de o majoritate, să formeze acest guvern. Nu a fost și s-a ajuns la această soluție de compromis”, a mai spus șeful statului român.

Totodată, Iohannis afirmă că Guvernul Gaburici are șanse bune pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană. “Cu siguranță sunt șanse bune, având în vedere că acordul de asociere semnat de UE cu Republica Moldova a fost un real sprijin pentru Moldova și un semnal puternic. Cred că orice guvern responsabil își dă seama că dacă o majoritate a votat pro-Europa și există această posibilitate, aia trebuie să fie pentru viitor și direcția predilectă”,  a menționat Președintele României.

Mihaela Rotari

Share