Expoziţia internaţională specializată “MOLDAGROTECH” şi Expoziţia-târg “FARMER”, la Chișinău

Expoziţia internaţională specializată “MOLDAGROTECH” şi Expoziţia-târg “FARMER”, la Chișinău

Miercuri, 21 octombrie 2015, ora 11.00, la CIE „Moldexpo”, va avea loc inaugurarea oficială a Expoziţiei internaţionale specializate “MOLDAGROTECH”(toamna), ediţia a XXIX-a, şi Expoziţiei-tîrg internaţionale specializate “FARMER”, ediţia a XVIII-a. Expozițiile se vor desfășura pe parcursul  perioadei 21 – 24 octombrie.

Оrganizator: Centrul Internaţional de Expoziţii “MOLDEXPO” S.A.

Co-organizatori: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova.

Expoziţiile internaţionale specializate “Moldagrotech” şi “Farmer” sunt evenimente de importanță națională, care de-a lungul anilor au devenit un forum național, la care sunt prezentate realizările complexului agroindustrial din Moldova, sunt puse în lumină problemele cu care se confruntă agrobusinessul local, precum și realizările și tendințele unei agriculturi eficiente.

Expoziţia specializată acoperă toate ramurile complexului agroindustrial, ocupă 15 mii de m. p. de spaţiu expoziţional, la eveniment participă peste 445 de companii expozanţi din 14 ţări: Moldova, Austria, Belgia, Republica Cehă, Germania, Grecia, Italia,  Serbia, Lituania, Polonia, România, Spania, SUA, Turcia, Ucraina, Ungaria și Franţa, Rusia. Cei mai importanţi producători şi distribuitori de maşini agricole din Moldova și din străinătate vor oferi branduri mondiale conforme tendințelor și nevoilor curente ale sectorului agricol din Moldova. Totodată, în acest an „Farmer” va prezenta ofertele şi realizările ale companilor agricole, gospodării ţărăneşti, asociații naționale, proiecte internaționale, institute de cercetări din toate regiunile republicii, precum și din străinătate.

În cadrul expoziţiilor este organizat un Program de afaceri, care include seminare, întîlniri de afaceri, workshopuri, dezbateri consultative şi informative cu participarea celor mai remarcabili experţi din Moldova şi de peste hotare.

În cadrul expoziţiilor se desfăşoară Concursul de mașini și echipamente agricole inovative, produse de uz fitosanitar și fertilizanți „Noutatea Anului” şi concursul „Fermier Lider. Un juriu internaţional va desemna companiile care vor prezenta cele mai avansate mostre, cele mai importante realizări şi succese ale fermierilor din Moldova.

 

Maria Roşca

Share