Depistate!  Articole vestimentare în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal

Depistate! Articole vestimentare în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal

În ultimile 24 ore, inspectorii Biroului Vamal Leușeni au dejucat două tentative de introducere ilegală în țară a unor loturi de articole vestimentare, în cantități comerciale și fără acte de proveniență sau origine. În ambele cazuri, conducătorii auto se deplasau pe ruta Italia – Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite. Autoritatea vamală a sancționat făptașii cu amenzi contravenționale în valoare totală de 6 mii lei.

În data de 07 iulie curent, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Leușeni-Albița s-a prezentat un mijloc de transport de model ”Mercedes 312 D”, înmatriculat în România. Conducătorul auto, cetățean moldovean în vârstă de 30 ani, era însoțit de câțiva pasageri și transporta colete neînsoțite din Italia.

Acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra unității de transport. Ca rezultat, printre coletele și bunurile amplasate în compartimentul marfar al microbuzului, au fost depistate peste 100 articole vestimentare și accesorii.

În aceiaşi zi, la un interval de doar 2 ore, pe sensul de intrare în țară al aceluiași post vamal, s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 38 ani la volanul unui autoturism de model ”Mercedes 518 CDI”. Ca și în primul caz, mijlocul de transport avea numere de înmatriculare românești și transporta bagaj neînsoțit din Italia.

În urma efectuării controlului fizic al unității auto, inspectorii vamali au despistat, printre colete și alte bunuri, articole vestimentare în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal conform procedurii prevăzute de lege.

În aceste condiţii, pentru contravențiile comise, făptașii s-au ales cu proces-verbal conform indicilor art. 287 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea mărfii şi achitarea unei amenzi în cuantum de 3000 lei.

pic_4791 pic_4797 pic_4813 pic_4818

Doina Secrieru

Share