Asociația de Tineret Șansa desfășoară Școala de Orientare Profesională

Asociația de Tineret Șansa desfășoară Școala de Orientare Profesională

În perioada 8-10 septembrie 2017, Asociația de Tineret Șansa desfășoară Școala de Orientare Profesională, care este destinată tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 de ani, comunică MTS.

Potrivit unui comunicat de presă, pe parcursul celor 3 zile, participanții vor parcurge următoarele obiective:

-Autocunoaștere – identificarea și înțelegerea caracteristicilor personale relevante pentru orientarea în carieră (cunoașterea intereselor, abilităților, valorilor, caracteristicilor de personalitate și conturarea profilului vocațional).

-Explorarea lumii ocupațiilor – acumularea de informații referitoare la ocupații (caracteristicile ocupațiilor și dinamica lor pe piața muncii).

-Explorarea alternativelor de carieră – luarea deciziilor cu privire la carieră (identificarea, explorarea și evaluarea alternativelor, având ca rezultat: alegerea unei ocupații, alegerea unui traseu educațional).

-Planificarea carierei – implementarea deciziilor (stabilirea scopului și obiectivelor de carieră pe termen scurt și mediu, elaborarea și implementarea unui plan de acțiune) și, în timp, reevaluarea acestora.

Totodată, tinerii vor participa în cadrul mai multor paneluri de discuții, unde vor fi prezenți reprezentanți din diferite domenii de activitate. De asemenea formatorii Ludmila Afteni și Victoria Cătănoi îi vor ajuta pe participanți să-și elaboreze un plan de carieră, prin identificarea punctelor tari şi punctelor slabe, abilităţilor, valorilor și intereselor personale

Amintim că, acest eveniment este realizat în cadrul proiectului ”Varnița – Capitala Tineretului 2017”, de către Asociația de Tineret Șansa în parteneriat cu APL Varnița și Fondul pentru Tineri Varnița, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Doina Secrieru 

Share