Dalia Grybauskaitė, Preşedintele Lituaniei, vine mâine în Republica Moldova

Dalia Grybauskaitė, Preşedintele Lituaniei, vine mâine în Republica Moldova

Președintele Republicii Lituania, doamna Dalia Grybauskaitė, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova pe 22 aprilie a.c., la invitația președintelui Nicolae Timofti.

Vă prezentăm programul vizitei:

ora 11.10 Sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a avionului special cu delegația condusă de președintele Lituaniei.

ora 11.35 Ceremonia oficială de primire a președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 13.05 Ceremonia de acordare a „Ordinului Republicii” președintelui Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė. Cei doi șefi de stat vor face declarații de presă. (Reședința de stat, strada Nicolae Iorga, 23)

ora 13.35 Depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

ora 16.00 Decolarea avionului președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, spre Vilnius.

Pentru a accede la evenimentele din cadrul vizitei președintelui Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, la Chișinău, din rațiuni de securitate, jurnalistul va avea obligația să prezinte reprezentanților SPPS atât legitimația de acreditare, eliberată de Președinție, valabilă pentru perioada 2015 – 2016, cât și legitimația de serviciu valabilă.

 

Mihaela Rotari

Share