Cetățenii români din R.Moldova trebuie să știe asta!

Cetățenii români din R.Moldova trebuie să știe asta!

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, începând cu data de 1 aprilie 2016, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Republica Moldova care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul Electoral. Perioada de înscriere se încheie cu aproximativ 3 luni înaintea datei alegerilor, în funcție de data stabilirii scrutinului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României, înscrierea alegătorilor în Registrul Electoral reprezintă un pas important și necesar pentru exercitarea dreptului de vot în cadrul alegerilor parlamentare din acest an, având în vedere modificările aduse legislației electorale și noutatea introducerii votului prin corespondență.

Toate informațiile referitoare la desfășurarea procesului electoral din străinătate sunt disponibile în materialele informative realizate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Externe, pe pagina de internet a fiecărei instituții (http://www.roaep.ro/vot_strainatate/vot_strainatate.html și http://www.mae.ro/node/35931).

Ordinul ministrului afacerilor externe privind documentele care atestă reședința în străinătate în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile parlamentare din anul 2016 și formularul cererii de înscriere în Registrul electoral pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Doina Secrieru

Share