CEC: Respingem cu vehemență acuzațiile nefondate, considerîndu-le neîntemeiate

CEC: Respingem cu vehemență acuzațiile nefondate, considerîndu-le neîntemeiate

În contextul recentelor declarații apărute în unele instituții mass-media privind pretinsele fraudări ale ultimelor scrutine din Republica Moldova, generate inclusiv de funcționarea sistemelor informaționale implementate de Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat următoarele:

Respingem cu vehemență acuzațiile nefondate aduse Comisiei, considerîndu-le neîntemeiate. Percepem aceste acțiuni ca fiind încercări de a reduce din credibilitatea procesului electoral, în preajma unui nou scrutin – alegerile prezidențiale.

Declarăm că CEC rămîne a fi și în continuare o instituție independentă, deschisă, profesionistă, axată pe interesele cetățenilor. Totodată, amintim că CEC este certificată internațional ISO în domeniul managementului calităţii şi securităţii informaţiei.

În contextul celor spuse, CEC lansează invitații oficiale tuturor partidelor politice și partenerilor de dezvoltare ai instituției noastre să identifice și să delege proprii experți în domeniul electoral și al tehnologiilor informaționale pentru a efectua o evaluare independentă și complexă a funcționalității Sistemului Informațional Automatizat de Stat “Alegeri”, fapt care ar combate declațariile sterile, speculative și rău intenționate, potrivit cărora sunt influențate și manipulate rezultatele alegerilor.

Reamintim că cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova care doresc să-și verifice datele în Registrul de Stat al Alegătorilor privind arondarea lor la secția de votare o pot face în regim on-line, accesînd pagina www.cec.md la rubrica “Verifică-te în RSA” sau direct pe pagina www.verifica.cec.md”.

 

Mihaela Rotari

Share