CEC marchează Ziua tînărului alegător

CEC marchează Ziua tînărului alegător

În perioada 15 – 16 octombrie 2015 Comisia Electorală Centrală (CEC) marchează Ziua tînărului alegător. În acest context, CEC desfășoară seminare pentru elevii mai multor instituții de învățămînt liceal din Republica Moldova, tema cărora se axează pe subiecte ce țin de procedurile electorale din ziua alegerilor. 

Obiectivele acestei acțiuni de educație civică vizează cunoaşterea drepturilor şi obligaţiilor alegătorilor, formarea concepţiei despre democrație, a atitudinii civice şi sensibilizarea lor de a participa la alegeri.

Astfel pe 15 octombrie curent, funcționari din cadrul Aparatului CEC și formatori ai Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral au organizat seminare pentru elevii Liceului Teoretic ”Andrei Straista” din or. Anenii-Noi și Liceul Teoretic ”Alecu Russo” din s. Cojușna, r-nul Strășeni. În cadrul evenimentului, elevii au avut posibilitatea să participe la un joc de simulare a zilei alegerilor. Participanții au exersat roluri de alegători, observatori şi funcționari ai organelor electorale, îndeplinind fiecare anumite obligaţii.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi, 16 octombrie, vor avea loc seminare în cadrul Liceului Teoretic ”Ștefan Vodă” din or. Ștefan Vodă și Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din or. Căușeni.

Amintim că acţiunea Ziua tînărului alegător a fost lansată în anul 2006 şi, în prezent, se află la cea de-a zecea ediţie a sa.

IMG_4381 IMG_4298

Mihaela Rotari

Share