CEC atenționează că astăzi, 14 octombrie 2022, este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale noi de duminică

CEC atenționează că astăzi, 14 octombrie 2022, este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile locale noi de duminică

Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 14 octombrie curent, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi, care vor avea loc în această duminică, 16 octombrie.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Share