CEC a acreditat observatori și a confirmat jurnaliști pentru monitorizarea și reflectarea alegerilor din 19 mai 2024

CEC a acreditat observatori și a confirmat jurnaliști pentru monitorizarea și reflectarea alegerilor din 19 mai 2024

Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de ieri, a acreditat primii observatori și a confirmat primii jurnaliști pentru monitorizarea și reflectarea alegerilor locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

În calitate de observatori naționali au fost acreditate 17 persoane din partea Asociației obștești „Promo-LEX”. 

De asemenea, CEC a confirmat 6 jurnaliști din partea Grupului de presă REALITATEA pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor din luna mai. Jurnaliștii confirmați își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova și beneficiază de drepturile observatorilor în condițiile prevederilor Codului electoral.

Pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Mai multe informații despre alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 puteți vedea pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale noi 19.05.24”.

Share