BUN: “Un referendum pentru Unire ar fi binevenit”

BUN: “Un referendum pentru Unire ar fi binevenit”

Blocul Unității Naționale (BUN) salută pozițiile unor oameni politici și ale unor oameni de cultură prezenți la Forumul Public, care au luat cuvântul și au declarat că singura cale pentru prosperitate și pentru integrarea europeană este Unirea cu România. Totodată, coaliția apreciază propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, de organizare a unui referendum în legătură cu proiectul Unirii, dar consideră că instituțiile controlate de stat ar eșua în desfășurarea consultării publice, așa cum s-a întâmplat la recensământ. 

BUN precizează că a arătat întotdeauna deschidere pentru dialog și că așteaptă ca reprezentanții celui mai semnificativ segment al societății civile, cel care militează pentru Unire ca singură soluție, să fie tratați ca parteneri la masa discuțiilor despre chestiunile cruciale pentru Republica Moldova. 

,,Peste tot în Republica Moldova sunt unioniști, și în toate partidele politice. A fost evident atunci când am propus spre semnare tuturor candidaților la alegerile locale <<Pactul pentru Unire. Pactul pentru Europa>>. Documentul a fost semnat de candidați din partea PL, PLDM, PDM, și chiar de la PSRM, și de la formațiunea lui Usatîi. Un referendum pentru Unire ar fi binevenit, dar nu sub auspiciile instituțiilor de stat controlate politic”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul BUN. 

Coaliția reiterează că cele trei obiective care trebuie îndeplinite pentru ieșirea din criză a Republicii Moldova și pentru bunăstarea populației vizează interconectarea energetică a celor două state românești, o monedă comună și o politică externă și de apărare comună.

 *Poză simbol

Mihaela Rotari

Share