Bumacov: În anul trecut producţia agricolă a cunoscut o creştere de mai bine de opt la sută

Bumacov: În anul trecut producţia agricolă a cunoscut o creştere de mai bine de opt la sută

Dat fiind că o bună parte din cei 255 de operatori economici participanți la expoziția națională ”Fabricat în Moldova” sunt întreprinderi din domeniul agricol și industria alimentară, ministrul a acordat atenţie anume acestor participanţi la expoziţie.

Solicitat de reprezentanţii presei să împărtăşească din impresiile acumulate în urma vizitei, Bumacov a menţionat, că expoziţia este, de fapt o reflectare a celor mai de pondere rezultate ale anului agricol de la care ne-am luat rămas bun doar acum o lună. Iar ele, aceste rezultate, precum se cunoaşte sunt destul de impunătoare.

În anul trecut producţia agricolă a cunoscut o creştere de mai bine de opt la sută. Mai mult decât atât, exporturile de produse agroalimentare au depăşit, în premieră valoarea de un miliard de dolari fiind de 1,12 miliarde dolari SUA în anul 2014, înregistrând o creştere de 5,4% comparativ cu anul 2013.

„Produsele agricultorilor moldoveni sunt cunoscute şi apreciate în tot mai multe ţări ale lumii, acesta fiind meritul agricultorilor, a celor, care şi-au expus produsele la „Fabricat în Moldova” – a concluzionat Ministrul Agriculturii.

bum bum1 bum2 bum3

Share