Astăzi e ultima zi pentru cererile de acreditare a observatorilor la locale!

Astăzi e ultima zi pentru cererile de acreditare a observatorilor la locale!

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează despre termenele limită incluse în programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din data de 5 noiembrie 2023, informează OFICIAL. 

Astfel, asociațiile obștești, instituțiile de instruire și cercetare în domeniul electoral din Republica Moldova, autoritățile electorale din străinătate, organizațiile internaționale, guvernele statelor străine, organizațiile neguvernamentale din străinătate, precum și experții internaționali în domeniul electoral pot depune dosarul pentru acreditarea observatorilor cel târziu astăzi. Lista observatorilor naționali și internaționali acreditați de Comisia Electorală Centrală poate fi accesată pe pagina web oficială www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Acreditarea observatorilor”.

La fel, 28 octombrie este termenul limită de solicitare a autorizării exit-pollurilor și înregistrării operatorilor de interviu.

Precizăm că, în ziua alegerilor, 5 noiembrie 2023, până la ora 21:00, se interzice publicarea rezultatele oricăror sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor. După ora 21:00 pot fi făcute publice doar rezultatele exit-pollurilor, after pollurilor și rezultatele sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor care au fost prezentate publicului până în ziua alegerilor.

Share