Ambasadorul Republicii Populare Chineze: Moldova este aşteptată pe piaţa chineză cu produsele ei de calitate

Ambasadorul Republicii Populare Chineze: Moldova este aşteptată pe piaţa chineză cu produsele ei de calitate

Pe 30 iunie curent, Ministrul Ion SULA,  l-a primit, la sediul ministerului, pe  Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Tong MINGTAO, cu ocazia încheierii misiunii sale în ţara noastră.

Cu această ocazie, Ministrul a menţionat, în mod special, dialogul eficient între Minister şi Ambasadă,  apreciind gradul avansat al relaţiilor de cooperare  bilaterală în domeniul agroindustrial şi exprimînd, totodată, recunoştinţă Guvernului chinez pentru sprijinul constant, acordat Republicii Moldova pe calea transformărilor şi a modernizării sectorului.

Ion SULA, a accentuat pe contribuţia semnificativă  a Părţii chineze la promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa chineză şi a exprimat interes pentru   dezvoltarea continuă a rețelei de desfacere și asigurarea pieței chineze cu producție vinicolă, alte produse agroalimentare moldoveneşti, stabilirea unor parteneri de lungă durată în  sectorul vitivinicol, susținerea în procesul de diversificare a comerțului bilateral etc.

În context, Ministrul a pledat pentru extinderea  relaţiilor de colaborare în diverse domenii, precum sectorul zootehnic, promovarea şi implementarea proiectelor investiționale ce ţin de dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici din mediul rural (infrastructura post-recoltare: crearea/renovarea unor întreprinderi de procesare a fructelor şi legumelor) ş.a.

E.S. Tong MINGTAO, a mulţumit pentru dialogul susţinut pe parcursul aflării în Republica Moldova şi a subliniat cooperarea deosebită cu Ministerul agriculturii şi industriei alimentare, punctînd acele realizări la care a contribuit personal în perioada exercitării misiunii sale. Printre ele  şi proiectul în domeniul utilizării biogazului.

E.S. a dat asigurări că relaţiile avantajoase moldo-chineze, vor continua să se dezvolte în interesul ambelor popoare.
“Moldova este aşteptată pe piaţa chineză cu produsele ei de calitate, întrucît această piaţă este una deosebit de numeroasă şi atractivă pentru  producătorii şi exportatorii de produse agricole ” ,  a mai spus Ambasadorul.
La finalul întrevederii, Ministrul a mulţumit încă o dată, E.S., pentru aportul considerabil la consolidarea relaţiilor moldo-chineze.

3 1

Maria Roşca

Share