Vrei să nu te faci de râs? Iată care sunt bunele maniere la restaurant!

Vrei să nu te faci de râs? Iată care sunt bunele maniere la restaurant!

1.Respectă ora rezervarii. O rezervare la restaurant este la fel ca oricce programare pe care ți-o faci, așa că ținete de ea și fii punctual. Sună dacă întârzii mai mult de 15 minute sau anuleaz-o în cazul când nu mai poți ajunge.

2. Spune “te rog” atunci când comanzi și „mulțumesc” atunci când primești. Sunt niște gesturi foarte mici care fac o diferență enormă. Chelnerii sunt și ei oameni și apreciază politețea, așa că se vor strădui cu adevărat să-ți facă pe plac în schimb.

3. Nu întreba chelnerul ce nume are, unde locuiește sau alte informații personale. Este condiderat nepoliticos și îi face să se simtă inconfortabil. Efectul nu va fi unul neplăcut și pentru tine, deoarece va evita masa ta.

4. Nu-ți flutura mâinile prin restaurant, nu-ți ridica paharul – nu face astfel de gesturi pentru pentru a-i atrage atenți. Contactu vizual și o mișcare discretă din cap sunt suficiente.

5. Nu te plânge că ți-e foame atunci când chelnerul abia te vede pentru prima oară. Ai crede că e amuzant, dar chelnerul te va percepe ca pe un client nepoliticos.

6. Nu sta prea mult la masă într-un restaurant foarte căutat sau plin. Îți savurezi mâncarea, vinul și desertul, nu trebuie să te simți pe fugă, însă când ai terminat este mai bine să te ridici și să pleci. Te poți relaxa după masă în alt loc, scrie argumentpress.ro.

Share