Viitoarele deputate sexy din Parlamentul de la Chișinău

Viitoarele deputate sexy din Parlamentul de la Chișinău

Bloggerul Vitalie Cojocari a scris o postare  intitulată “Viitoarele deputate sexy din Parlamentul de la Chișinău”, în care vorbește despre candidații și, mai ales, candidatele de pe listele electorale ale partidelor.

“Când vezi lupta care se dă pentru un loc în Parlament, când observi cu câtă râvnă dau politicienii moldoveni din coate ca să ajungă mai sus pe listele electorale te apucă voma. Oamenii aceștia vor la treucă/troacă puterii pentru că acolo le este bine. Dar de ce este bine? De ce vor oamenii să se angajeze pe patru ani pe un post de deputat? Doar salariile nu sunt cine știe ce avere. 7000 de lei moldovenești, cu atât este răsplătit pentru munca sa “patriotică” un parlamentar din Chișinău. 370 de euro. O nimica toată. Câte parfumuri Chanel No.5 își poate cumpăra domnișoara Zlotea, aspirantă la un fotoliu de deputat de pe poziția 19, pe listele Partidului Liberal? Două. Dar chiria, dar mâncarea, dar transportul, dar hainele? Bine, hainele sunt opţionale. Of, domnișoară Alina, nu știți în ce vă băgați. Mai bine ați renunța la un job cu atâtea riscuri și atât de prost plătit”, afirmă bloggerul.

Vitalie Cojocari mai spune că s-a uitat pe listele cu ajutorul cărora vor să ne convingă partidele din Moldova să le votăm și l-a apucat “jălea”. “Cu câteva excepții, în aceste liste găsim politicieni corupți, oameni de afaceri dubioși, tot felul de anonimi care vor trece prin Parlament ca vaca prin apă, niște miniștri pe care i-aș alunga în șuturi din Guvern și câte o floricică de domnișorică, gen Alina Zlotea. De altfel, domnișoara a făcut valuri în presa de la Chișinău. Titlurile “Vezi cât de sexy este”, au inundat internetul moldovenesc. Și am văzut. Domnișoara Zlotea este o fată care convinge prin felul său de a se dezbrăca… de inhibiții”, a mai adăugat el.

Cojocari se întreabă și dacă pentru un deputat e suficient să fie sexy. “Oare pentru un deputat este suficient să fie sexy? Cu siguranță nu. Și atunci, ce altceva o recomandă pe do’nșoara Zlotea? Ce zace în mintea domniței? Ce știe să facă? Ce crede despre politica internă? Despre integrarea europeană? Cum vede rezolvarea conflictului Transnistrean? Din păcate în presa de la Chișinău nu am văzut niciun titlu de tipul “Vezi ce este în capul lui Mihai Ghimpu”. Păcat. Aş fi citit articolul cu multă plăcere. Altfel, sincer vorbind, păcat de Partidul Liberal. Păcat de Chirtoacă pentru care am o simpatie veche, romanțioasă şi care este al doilea sau al treilea om în Republica Moldova după încrederea populaţiei. Partidul Liberal ar trebui să se numească Partidul în care există Dorin Chirtoacă. Dar să revenim la Alina Zlotea, viitor deputat. Nu am nimic cu fata. Nu vreau să par misogin. Poate chiar își merită locul său din lista electorală. Bine, dar vrem să știm și noi asta. Așteptăm o demonstrație. Totuși sunt curios: oare ce zic tinerii din PL care vor şi ei, săracii, un loc mai sus pe listă? Chit că nu au şanse să ajungă în Parlament – barem li se recunosc niscaiva merite. Oare cei din PL nu au un pic de orgoliu? Nu știu care sunt meritele pentru care coincidențe de oameni ajung pe listele electorale. Așa că nu știu nici cu cine votez”, conchide bloggerul.

Mihaela Rotari

Share