Greșeli comune care îți cresc factura la curent

Greșeli comune care îți cresc factura la curent

Pentru a reduce cheltuielile lunare, evită să faci anumite greșeli care cresc factura la curent. Sunt unele lucruri pe care multe persoane le fac, fără a ști că din cauza lor vor fi nevoite să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a plăti curentul.

Greșeli comune care îți cresc factura la curent

1. Folosești aparate electrocasnice vechi. Aparatele electrcasnice au o anumită durată de viață. La un moment dat, când nu mai funcționează așa cum trebuie, vor consuma mai mult curent. Drept urmare, factura pentru energie electrică va fi mult mai mare decât în mod obișnuit. Așa că, dacă ai, spre exemplu, o mașină de spălat mai veche, este posibil să nu mai funcționeze așa cum trebuie. De asemenea, este posibil ca cele vechi să fie proiectate pentru a consuma mai multă energie electrică. Mașinile de spălat rufe au o durată de viață de aproximativ 8 ani. Dacă mașina ta de spălat este mai veche, atunci poate este momentul să o schimbi.

2. Știai că unele aparate electrocasnice pot consuma energie chiar și atunci când nu sunt pornite? Este indicat ca atunci când pleci de acasă să scoți din priză aparatele care nu sunt folosite. Asta pentru că ele conumă curent deși nu sunt pornite. Aparatele care au leduri sau ceas se încadrează în această categorie. Așa că, data viitoare când pleci de acasă, scoate din priză televizorul, cafetiera, cuptorul cu microunde, cuptorul electric și laptopul.

3. Folosești becuri incandescente. Becurile incandescente consumă mai multă energie decât becurile economice. Mai exact, acestea consumă de până la cinci ori mai mult curent comparativ cu cele economice. De aceea, pentru a reduce costurile energiei electrice, este recomandat să eviți becurile incandescente. Și becurile LED sunt recomandate. Acestea, la fel ca becurile economice, au o durată de viață mai mare. Deci, pe termen lung, sunt soluții avantajoase din punct de vedere financiar.

sursa: teotrandafir.com

Share