Un tricolor imens va acoperi podul peste Prut de la Sculeni

Un steag imens de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni. Inițiativa aparține BUN – Blocul Unității Naționale și va avea loc sâmbăta aceasta la ora 14:00.

În amintirea Podurilor de flori din anii 1990, unioniștii se adună sâmbătă la Sculeni pentru a întinde un steag imens peste podul de la Prut. Participanții vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și a întregii generații a Podurilor de Flori. Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Un anunț important va fi făcut la Prut, pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată” a menționat Anatol Ursu, reprezentantul organizației.

Reamintim că BUN preconizează desfășurarea Marii Adunări Naționale – a patra din istoria Republicii Moldova pe data de duminică, 7 iulie. În acest sens, un apel s-a făcut către toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova.

Mihaela Rotari

Share