Un nou program în domeniul Dreptului sportiv. Academia FMF își extinde colaborarea

Un nou program în domeniul Dreptului sportiv. Academia FMF își extinde colaborarea

Academia FMF inițiază un nou program pentru performanța managerială în comun cu Facultatea de drept a Universități de Stat din Moldova. Modulul „Dreptul sportiv” va fi destinat managerilor sportivi, precum și tuturor doritorilor care vor să cunoască deontologia fotbalistică. La elaborarea programului se va ține cont de practica internațională și experiența acumulată de Federația Moldovenească de Fotbal. O contribuție didactică valoroasă o vor avea și specialiștii din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM), care în colaborare cu FMF vor dezvolta un Program de Master.

Elaborarea în comun a unui modul nou pentru Academia FMF și a unui program de Master pentru USM a fost discutată în cadrul întrevederii la care au participat directorul Academiei FMF, Corneliu Popovici, doctor, conferențiar universitar și reprezentatul Facultății de Drept a USM, Oleg Televca, doctor, conferențiar universitar.

Academia FMF, potrivit lui Corneliu Popovici, își propune să dezvolte un Program axat pe studierea dreptului sportiv și în special a dreptului fotbalistic.

Corneliu Popovici, directorul Academiei FMF: „Întâlnirea este foarte importantă pentru noi, pentru cei de la FMF și în special pentru cei de la Academia FMF. Am făcut un pas nou în ceea ce ține de elaborarea unui modul în pregătirea specialiștilor în domeniul dreptului sportiv,  în special în domeniul dreptului fotbalistic, ținând cont de practica internațională și de experiența acumulată atât de FMF în domeniu cât și de cei de la Universitatea de Stat. Eu sunt sigur că discuția va reprezenta un pas hotărâtor în ceea ce ține de elaborarea unor noi programe de formare continuă și un program de master”.

Întâlnirea reprezentanților celor două instituții a avut loc în urma inițiativei lansate de două departamente ale Facultății de Drept a USM în vederea elaborării în comun a unui Program de Master: „Dreptul sportului în era contemporană”.

Oleg Televca, Departamentul Drept Public, USM: „Scopul întâlnirii este inițiativa a două departamente ale Facultății de Drept a USM pentru a iniția un program de Master cu genericul „Dreptul sportului în era contemporană”. Deci, am făcut o tentativă de a colabora cu FMF în acest sens. Am prezentat succint care este scopul acestui program. Am primit o reacție extraordinar de pozitivă și sperăm la o colaborare dintre USM și FMF”.

Academia FMF a fost lansată în luna februarie prin desfășurarea primului Program „Bazele Managementului Sportiv”, implementat în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Programul a inclus modulul „Legislație și deontologie”, oferind o percepție amplă despre cadrul legal și etic în care funcționează industria sportivă, legislația internațională, codurile FIFA și UEFA, regulamentele aplicabile în activitatea fotbalistică.

Share