Un moldovean și-a deschis în Astrahan o grădina zoologică. A denumit-o „Baba Frosea”!

Un moldovean și-a deschis în Astrahan o grădina zoologică. A denumit-o „Baba Frosea”!

Grădina Zoologică „Baba Frosea” din Astrahan, Rusia, se întinde pe o suprafață de cinci hectare. Aici viețuiesc peste 50 de tipuri de animale și păsări.

Cel care a pus bazele acestei grădini zoo este Andrei Tcacenco, originar din Moldova. Când l-am întrebat de ce a ales anume denumirea „Baba Frosea”, el a răspuns: „Pentru că la noi totul este ca acasă. Pregătim bucate de casă în cafeneaua noastră cu care îi așteptăm pe oaspeți. Cu căldura bunicii îi întâlnim pe toți. Credem că atmosfera de familie le face plăcere turiștilor”, spune Andrei Tcacenco. Potrivit directorului, în fiecare zi aici se duc lucrări și se fac îmbunătățiri ca mâine să fie mai buni ca azi.

Ideea de deschide o grădină zoo i-a venit în anul 2007, când pe teritoriul Astrahanului s-a permis să fie construite ferme de struți pentru a crește struți negri africani. Andrei a început cu câțiva struți, apoi ferma lui a ajuns una dintre cele mai mari și mai frumoase din Rusia, cu 1.500 de struți. Mai târziu au început să organizeze agro-tururi pe teritoriului fermei, unde a fost construit și un restaurant. Aici turiștii puteau gusta omleta din ouă de struți, care a rămas o mâncare tradițională și în prezent. Dintr-un singur ou de struți se pot ospăta 8-10 persoane.

Apoi s-a decis, împreună cu autoritățile din Astrahan, ca ferma de struți să fie transformată într-o adevărată grădină zoologică pentru a spori turismul în această regiune. Acum în volierele spațioase trăiesc iaci, cămile, tigri, leoparzi, măgari, râși, păuni, fazani chinezi și multe, multe altele. În plus, aici există o piscină, lac de stocare și un centru de recreere cu case de oaspeți. „Am dus tratative cu cele mai mari parcuri din lume pentru a achiziționa animale. Sperăm ca de la an la an, acest număr să crească”, spune moldoveanul. De turiști nu se plânge, spune că grădina zoo „Baba Frosea” este cunoscută în toată Rusia. În amintirea vizitei pot fi cumpărate suveniruri precum măști africane, pene de struț, oua vopsite. Excursia la zoo costă de la 25 la 100 de lei și poate fi vizitat tot anul.

fermierul.md

Share