Un moldovean, care se legitima cu identitate străină în Cehia, doconspirat la frontieră

Un moldovean, care se legitima cu identitate străină în Cehia, doconspirat la frontieră

În punctul de trecere „Leușeni”, polițiștii de frontieră au identificat printre pasagerii unei curse ocazionale ”Chișinău-Praga” un cetățean moldovean, care deținea suplimentar documentelor de călătorie și o carte de identitate românească, cu semne vădite de falsificare. Bărbatul de 35 de ani s-a prezentat în după amiaza zilei de 20 septembrie curent, pe sensul de ieșire din țară.

Astfel, în baza analizei de risc, dar și a unui comportament suspect, polițiștii de frontieră au supus unui control adițional cetățeanul moldovean. Urmare a solicitării de a prezenta și alte acte ce le deține, bărbatul a înmânat pentru control o carte de identitate, eliberată de autoritățile române. Din primele cercetări s-a constatat că pe lângă prezența elementelor de falsificare, documentul era perfectat pe numele unei persoane străine față de cea aflată în punctul de trecere.

În cadrul audierilor, moldoveanul a declarat că în baza actului urma să se legitimeze în Cehia, la locul de muncă. Mai mult, acesta a recunoscut că știa despre contrafacerea cărții de identitate, serviciile de perfectare fiind acordate de persoana care l-a și ajutat cu un post de muncă în Cehia.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Polțiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii.

Mihaela Rotari

Share