UEFA Playmakers. Un nou training pentru antrenorii proiectului

UEFA Playmakers. Un nou training pentru antrenorii proiectului

Federația Moldovenească de Fotbal a organizat recent un nou training de instruire a cadrelor didactice și antrenorilor înscriși în această ediție a programului UEFA Disney Playmakers. 

În total, 34 de persoane din 20 de instituții de invățământ din Republica Moldova (școli, grădinițe sau cluburi sportive) au fost instruite pentru a livra programul UEFA Disney Playmakers la nivel local.

Startul instruirii a început cu o sesiune practică demonstrativă a primului capitol din ghidul „Regatul de gheață”, condus de instructori în cadrul proiectului UEFA Playmakers Larisa Lazari și Anisia Său.

Natalia Ceban, managera proiectului UEFA Playmakers, a făcut evaluarea  celei de-a cincea etapă a proiectului UEFA Playmakers, care a avut la bază povestea din filmul Encanto. De asemenea, s-a discutat despre rolul antrenorului și metodologia Playmakers, dar și despre cum ar trebui să fie gestioneze diferitele situații care ar putea apărea în timpul sesiunilor de lucru cu fetele.

Pe lângă distribuirea de informații legate de buna desfășurare a proiectului în fiecare centru, s-a discutat și despre crearea unui mediu sigur pentru copii (safeguarding), mai ales pentru că proiectul este îndreptat către fetițele cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani.

Svetlana Patraș, coordonatoarea proiectului „Fotbal sigur pentru copii din Moldova” a oferit informație despre Platforma UEFA – Child safeguarding ce cuprinde un set de instrumente pentru protecția copilului și patru cursuri însoțitoare online, destinate tuturor celor care lucrează cu copii în fotbal.

La finalul seminarului toți antrenorii și reprezentanții instituțiilor de învățământ au primit certificate de participare UEFA.

UEFA Disney Playmakers este un program de dezvoltare îndreptat spre fetițele cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani, lansat în țara noastră în luna iulie 2021. În prezent, programul a ajuns la a șasea ediție, cu peste 2000 de participante și peste 98 antrenori pregătiți pentru a livra programul în cadrul trainingurilor organizate de din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal.

Share