U15. Naționala Moldovei va debuta mâine, 9 mai, la Turneul de Dezvoltare UEFA din Armenia

U15. Naționala Moldovei va debuta mâine, 9 mai, la Turneul de Dezvoltare UEFA din Armenia

Mâine, 9 mai, se dă startul Turneului de Dezvoltare UEFA 2024, care se desfășoară în Armenia, destinat juniorilor născuți în anul 2009. Meciurile vor avea loc la Centrul de Pregătire al Academiilor de Fotbal din țara-gazdă. Echipa noastră va debuta la acest turneu în meciul cu Armenia. Partida se va disputa pe 9 mai, de la 15:00, ora Moldovei. Printre adversarele selecționatei noastre vor fi și reprezentativele din Cipru și Belarus.

Programul meciurilor de la turneul de Dezvoltare UEFA:

9 Mai 2024  Armenia- MOLDOVA (Ora 15:00)

11 Mai 2024  Cipru – MOLDOVA (Ora 15:00)

13 Mai 2024  MOLDOVA – Belarus (Ora 16:00)

Pentru acest turneu, selecționerul Andrei Radiola a convocat următorii jucători născuți în anul 2009:

Portari: Octavian Ghiaur (Ed. Moratalaz, Spania), Eduard Cușnir (AF Radu Rebeja-LIMPS)

Fundași: Chiril Lisnic, Anton Ovidiu, Ștefan Bodrug (toți trei, AF Radu Rebeja-LIMPS), Vladislav Babaev, Nazar Sibicheev (ambii la AF Sheriff), Vlad Tenti (AF Zimbru)

Mijlocași: Gheorghe Terna (Louletano DC, Portugalia), Maxim Calașnicov (AF Sheriff), Dorin Panaghiu, Toma Turetchi (ambii la AF Radu Rebeja-LIMPS), Alexandru Coman (AF Zimbru), Victor Bivol (Girona, Spania)

Atacanți: Maxim Topal (AF Sheriff), Timofei Rusu, Alexandru Gore (ambii la AF Zimbru), Egor Ciofu, Adrian Murchin, Stanislav Burlaciuc (toți trei la AF Radu Rebeja-LIMPS)

Staff-ul tehnic ce va însoți juniorii la acest turneu este format din:

Antrenor principal: Andrei Radiola

Antrenor secund: Serghei Truhanov

Antrenor de portari: Anatol Chirinciuc

Doctor: Anton Coval

Maseur: Vladimir Mortean

Manager: Vladislav Tricolici

Dezvoltarea fotbalului la nivel de juniori este unul dintre punctele cheie ale filosofiei FMF. Competițile de tipul „Turneul de Dezoltare UEFA” oferă posibilitate jucătorilor tineri să obţină experienţă internațională. Decizia creării unor astfel de competiții, cu participarea juniorilor, a fost luată în toamna anului 2011, în cadrul unei ședințe de lucru, la solicitarea președinților și secretarilor generali ai asociațiilor membre ale UEFA. În prezent, turneele de dezvoltare ale UEFA reprezintă și o bună etapă de pregătire pentru selecționatele de juniori în perspectiva participării la competițiile majore.

Share