Turneul Republican la Fotbal „Cupa Memoriei -1986”, ediția a X-a

Turneul Republican la Fotbal „Cupa Memoriei -1986”, ediția a X-a

Pe stadionul Joma Arena din capitală, s-a desfășurat a X-a ediție a Turneului Republican la Fotbal între copii cu vârsta de până la 10 ani, „Cupa Memoriei -1986”. Organizat de Asociația Obștească „Uniunea Cernobîl din Moldova”, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Federația Moldovenească de Fotbal, evenimentul a reprezentat o oportunitate atât de a comemora participanții la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, cât și de a sprijini copiii refugiați din Ucraina și de a promova un stil de viață sănătos în rândul tinerei generații. Competiția a adunat 8 echipe de la școli sportive din întreaga republică, inclusiv copii refugiați din Ucraina, evidențiind un spirit de unitate și solidaritate. 

La ceremonia de deschidere, cu mesaje de încurajare și solidaritate s-au adresat Președintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, Tudor Căpățină, Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, Prim-vicepreședintele Federaţiei Moldovenești de Fotbal, Mihai Anghel și Directorul Tehnic al FMF, Dănuț Oprea.

Echipa câștigătoare a devenit CSCT Dacia-Buiucani Chișinău, în timp ce locurile II și III au fost ocupate de FC Oguzsport din Comrat și FC Arsenal din Bălți.

Pe lângă trofeele obținute, fiecare echipă a primit fanioane ale turneului, mingi și cadouri din partea organizatorilor, iar fiecare participant a fost răsplătit cu câte o diplomă. În plus, cei mai buni fotbaliști din fiecare echipă au fost onorați cu premii speciale acordate de Federația Moldovenească de Fotbal.

Share