Tentativă eșuată! Transporta migdale în cantități comerciale, fără acte de provenienț

Tentativă eșuată! Transporta migdale în cantități comerciale, fără acte de provenienț

În urma unor acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii transportului ilicit de bunuri, o patrulă a echipelor mobile Sud a oprit în trafic un autoturism ce transporta migdale în cantități comerciale, fără acte de proveniență sau însoțire. Valoarea mărfii pe piața autohtonă se estimează la suma de zeci de mii de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Acţionînd în baza analizei de risc, o echipă mobilă a Sericiului Vamal a stopat regulamentar, în orașul Comrat, autoturismul de marca ”Nissan Patrol”, înmatriculat în Republica Moldova.

Urmare a efectuării controlului vizual al unității auto, angajații echipelor mobile au constatat  că în compartimentul pentru marfă erau transportați zeci de saci  din plasă cu migdale, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență. Acest fapt a servit drept motiv de a însoți automobilul la postul vamal din proximitate, unde, în urma controlului fizic amănunțit, au fost depistate 430 kg de migdale semiprelucrate.

În aceste condiții, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea exactă a acesteia urmând să fie stabilită de specialiștii din domeniu.  Autoritatea vamală va cerceta cazul până la elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunii corespunzătoare.

Doina Secrieru

Share