Ţara în care o cartelă SIM costă 2000 de dolari

Ţara în care o cartelă SIM costă 2000 de dolari

În urmă cu cinci ani, cumpărarea unui card sim pentru telefon în Myanmar (denumită şi Birmania, a doua ţară ca mărime din sud-estul Asiei) costa 2000 de dolari, fiind o extravaganţă pe care şi-o permiteau doar oamenii bogaţi şi influenţi.

La acea perioadă, ţara ieşea la suprafaţă după decenii de izolare, impusă de dictatura militară, scrie ZF.ro.

După ce Myanmar a devenit un guvern nominal civil, operatorul de comunicaţii mobile, Myanmar Post and Telecommunications (MPT), aflat în proprietatea statului, a micşorat preţul pentru un card sim, de la 2000 de dolari, la doar 250 de dolari, anul trecut.

Însă, această micşorare, deşi una importantă, nu poate fi accesibiliă, în condiţiile în care media venitului anual este de 200 de dolari. Obiectivul guvernului este ca până în 2016, 74% din populaţia ţării să aibă acces la serviciile de telefonie mobilă.

Procentul actual este de doar 12% din populaţia Birmaniei. Punerea în aplicare a început anul trecut, prin căutarea de investitori străini care să-şi asume o parte din costuri. Oamenii de afaceri străini au primit cu mare interes vestea că ar putea investi într-o ţara cu 51 de milioane de potenţiali utilizatori.

sursa: obiectiv.info

Share

Similar

Lasă un comentariu

*