Stadion plin în Bundesliga?! Un club vrea să plătească testele COVID-19 tuturor celor 22.000 de abonați

Stadion plin în Bundesliga?! Un club vrea să plătească testele COVID-19 tuturor celor 22.000 de abonați

Union Berlin a anunțat un plan prin care încearcă să aibă un stadion plin la prima etapă a noului sezon din Bundesliga, care va debuta în septembrie. Bundesliga a fost primul campionat important care s-a reluat în timpul pandemiei de coronavirus, respectându-se toate măsurile de siguranță. Accesul fanilor nu a fost permis, însă Union Berlin spune că își dorește să schimbe acest lucru din sezonul următor.

Formația din capitala Germaniei își propune să găsească fonduri pentru a efectua teste COVID-19 celor 22.012 abonați ai clubului. Aceștia ar urma să poată intra pe stadion cu abonamentul și un rezultat negativ la testul COVID-19, care să fie efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de meci.

„Experiența noastră de pe stadion nu funcționează la distanță, iar dacă nu putem cânta și striga, atunci nu mai e Union. În același timp, siguranța fanilor și a angajaților se află în centrul atenției noastre.

Vrem să ne asigurăm că nimeni nu va fi infectat pe stadionul nostru plin, indiferent că este vorba despre fanii noștri sau ai adversarei”, a declarat Dirk Zingler, președintele formației din Berlin.

Union Berlin recunoaște că acest plan va fi destul de dificil de pus în aplicare și va necesita multe resurse financiare, însă „calea cea ușoară nu a fost niciodată o opțiune pentru noi”.

În comunicatul emis de club, se precizează că discuțiile au început deja cu sponsorii, iar planul va fi prezentat autorităților din Berlin, care trebuie să-și dea acordul pentru prezența fanilor pe stadion.

Nou-promovata Union Berlin a reușit să se salveze de la retrogradare în acest sezon. Trupa lui Urs Fischer s-a clasat pe locul 11, cu 41 de puncte acumulate în cele 34 de runde.

Mihaela Rotari

Share