Soția lui Dorin Drăguțanu: ”E greu de descris ce îți trece prin minte când ești atacat în propria ta casă”

Soția lui Dorin Drăguțanu: ”E greu de descris ce îți trece prin minte când ești atacat în propria ta casă”

Otilia Drăguțanu, soția guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, a scris un mesaj pe o rețea de socializare, în contextul exploziei care a avut loc în casa lor noaptea trecută.

“Tuturor celor care tin la noi si ne sustin

Asta noapte am fost treziti de o explozie foarte puternica. Eram in casa cu toata familia. Primul gand a fost la copii. Am alergat ingroziti sa vedem daca sunt bine. E greu de descris ce iti trece prin minte cand esti atacat in propria ta casa. Aveti grija de familiile voastre! Dumnezeu sa va pazeasca.

Tuturor celor care speculeaza, mint sau jubileaza

Daca aveam paznic poate nu se intampla asa ceva.
Aveti frica de Dumnezeu!!! Va doresc sa fiti in siguranta!”, a scris ea.

Amintim că: Procuratura Generală a pornit urmărire penală pe cazul exploziei unei grenade ofensive aruncate în casa Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, cînd Guvernatorul BNM şi membrii familiei sale se aflau în casă. În rezultatul deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate elemente ale construcţiei, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.Dosarul penal este deschis pe infracţiunea act terorist (art.278 CP), iar investigaţiile sînt efectuate de către un grup mixt de urmărire penală, cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofiţeri de investigaţii din cadrul poliţiei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate. Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 8 pînă la 15 ani.

Doina Secrieru

Share