Soţia ex-consilierului lui Mihai Ghimpu sare în apărarea Alinei Zotea

Soţia ex-consilierului lui Mihai Ghimpu sare în apărarea Alinei Zotea

Soția lui ex-consilierului prezidențial pe problema integrării europene, Dan Dungaciu, prezentatoarea TV, Stela Popa sare în apărarea candidatei liberale la funcția de deputat, Alina Zotea, într-o postare pe blogul său.

Stela Popa spune că întoarsă la Chișinău la începutul lui octombrie, i-a sărit în ochi cazul tinerei Alina Zotea, actualmente implicată în politică în rândurile noii generații a unui partid de la noi.

“Presa de la Chișinău trâmbița în sus și în jos despre cât de… dezgolită frumos a apărut aceasta în câteva pictoriale din… tinerețe și că, să te ferească Domnul ce crimă a comis! Și, mai ales, cum de s-a încumetat să apară pe listele partidului după o atare faptă (sic!). Îl cunoașteți pe fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, pe europarlamentara Elena Băsescu? Ei bine, ambii au fost manechini în tinerețe și exemplele pot continua. De când și cine interzice manechinelor să facă politică? Cine, din afara partidului, stabilește parametrii în care se poate încadra un pretendent pe listă? Nu înțeleg nici până acum care e problema de principiu și de morală că o fostă manechină – chiar și fotografiată în costum de baie –  candidează pe listele unui partid? Avem cumva vreo lege care interzice așa ceva? Cine dă verdicte de morală aici? Cu ce drept?”, a scris ea.

Jurnalista mai spune că nu a întâlnit-o niciodată și nici nu a avut ocazia să stea de vorbă cu Alina Zotea. “Nu îi cunosc abilitățile și capacitățile, răsfoind însă CV-ul ei am aflat că nu e numai manechin. A terminat facultatea de „Economie și finanțe” a USM cu media 9,65! Oare asta înseamnă puțin? Sau nu contează deloc? Și de ce jurnaliștii „echidistanți” din R. Moldova au trecut acest detaliu cu vederea? Dacă aș fi fost printre jurnaliștii care au abordat subiectul cu pricina, înainte de a da cu bâta, m-aș fi documentat, aș fi invitat persoana cu pricina la un dialog, să văd ce spune, ce a făcut și ce face în politică, cum gândește, ce planuri are etc. Nimeni nu spune apriori că Alina Zotea va face o mare carieră în politica de la noi, dar nimeni nu are dreptul să spună că nu va face sau că nu poate să încerce, doar pentru că a participat la concursuri de miss! E ușor să stigmatizezi. Dar ce fel de jurnalism e acesta și ce fel de opinie publică avem noi care nu știe decât să se indigneze când vede vreo fotografie cu o tânără miss în costum de baie și să nu mai poată vedea nimic dincolo de asta…”, susținea ea.

Popa se întreabă: “De când am devenit atât de pudici și vedem doar ceea ce suntem dirijați să vedem, de când chestii cu adevărat imorale din politica moldovenească ne facem a le trece cu vederea?”.

Neoficial se vehiculează că soțul Stelei Popa, Dan Dungaciu, va fi inclus pe lista electorală a PL. Anterior, acesta a deținut funcția de consilier pe problema integrării europene, în perioada președinției lui Mihai Ghimpu.

Mihaela Rotari

Share