Sheriff scrie astăzi o filă importantă din istoria fotbalului moldovenesc

Sheriff scrie astăzi o filă importantă din istoria fotbalului moldovenesc

Sheriff scrie astăzi o filă importantă din istoria fotbalului moldovenesc, devenind prima echipă din Republica Moldova care va juca în grupele Ligii Campionilor. Tiraspolenii vor întâlni, de la ora 19:45, formația Shakhtar Donețk, Ucraina, în cadrul grupei D.

Partida va avea loc la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol, Arena Mare.

Partida va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prime (cu comentariu în limba română) și Canal 3 (în limba rusă), doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Republica Moldova a devenit a 34-a țară (dintre cele 55 afiliate la UEFA), care va fi reprezentată în grupele Ligii Campionilor. Anterior, Sheriff a promovat de 4 ori în grupele Ligii Europei (2009/10, 2010/11, 2013/14, 2017/18). Campioana Moldovei este al 146-lea club, care va juca în grupele UEFA Champions League.

Meciul Sheriff – Shakhtar va fi arbitrat de către germanul Deniz Aytekin (43 de ani), arbitru FIFA din 2011. El va fi ajutat de asistenții Christian Dietz, Stefan Lupp, al 4-lea oficial Martin Petersen, arbitrul asistent video Christian Dingert și asistentul arbitrului video Markus Sinn. Observator de arbitri UEFA a fost delegat Emil Bozhinovski din Macedonia de Nord, iar delegat UEFA – Anna Kapasoglou din Grecia.

În celălalt meci al grupei D, Inter Milano (Italia) o găzduiește pe Real Madrid (Spania). Începutul la ora 22:00.

În primele patru runde preliminare ale Ligii Campionilor, Sheriff a trecut de Teuta, Albania, cu scorul general de 5-0, de Alashkert, Armenia, scor general 4-1, de Steaua Roșie Belgrad, Serbia (2-1) și de Dinamo Zagreb, Croația (3-0).

Sheriff este neînvinsă de 8 meciuri în Liga Campionilor (6 victorii și 2 remize, golaveraj 14-2).

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub va susține astăzi al 128-lea meci din cupele europene. Bilanț: 38 victorii, 38 egalități, 51 înfrângeri. Golaveraj 115-127.

De partea cealaltă, vicecampioana Ucrainei a început campania europeană din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, 2-1 și 2-1 cu Genk Belgia. Iar în play-off, formația antrenată de italianul Roberto De Zerbi a trecut de AS Monaco, 1-0 și 2-2 după prelungiri. Clubul din Donețk va juca pentru a 5-a oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, și pentru a 16-a oară în istorie.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Liga Campionilor. În turul 2 preliminar al ediției 2003/04, Shakhtar s-a impus cu 0-0 și 2-0.

 

Doina Secrieru

Share