Serviciul Vamal: 12 tentative de dosire în colete poștale a produselor anabolizante – contracarate

Serviciul Vamal: 12 tentative de dosire în colete poștale a produselor anabolizante – contracarate

Tot mai frecvente sunt cazurile cînd inspectorii Serviciului Vamal depistează produse anabolizante dosite în colete poștale. Numai în luna aprilie în cadrul Postului Vamal  Chișinău 2 (Poșta) au fost contracarate  12  tentative de dosire în colete poștale și scrisori recomandate a produselor anabolizante și substanțelor psihotrope.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, recent angajații  Postului Vamal  Chișinău 2 (Poșta) au descoperit într-un plic poștal 40 fiole ”TESTESTERON”.

Conform declarației de însoțire a trimiterii poștale, aceasta era expediată de către un cetățean a Republicii Moldova, domiciliată în or. Bălți, cu destinația finală Texas, SUA.

În cadrul controlului fizic folosind mijlocul tehnic special nedestructiv și anume aparatul cu raze ”X-Ray Rapiscan”, a fost constatată prezența unor corpuri străine. Ulterior după dezasamblarea conținutului plicului, a fost stabilit că în formă de scrisoare  a fost confecționat din carton și camuflat în aluminiu un ascunziș, în care au fost dosite 40 fiole ”TESTESTERON”.

În cadrul verificărilor operative a fost constatat, că așa persoană nu există, pe declarație de către expeditor au fost indicate date greșite.

În dependență de valoarea anabolicelor, urmează a fi stabilită natura infracțiunilor. La moment valoarea se stabilește de către specialiștii în domeniu.

Fiolele cu anabolizante au fost reținute, iar inspectorii din cadrul Secţiei Contracararea Fraudelor Vamale a Biroului Vamal Chişinău investighează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

Serviciul Vamal atenționează că toate mărfurile care trec peste frontiera vamală prin intermediul trimiterilor poştale internaţionale se află sub supraveghere vamală, fiind aplicate măsurile de control necesare pentru  prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri.

Mihaela Rotari

Share