Școala de Box din Bălți va fi de nerecunoscut. Autoritățile planifică investiții de circa 3 milioane de lei

Școala de Box din Bălți va fi de nerecunoscut. Autoritățile planifică investiții de circa 3 milioane de lei

Circa 400 mii lei vor fi alocați pentru dotarea Sălii de sport pentru profesioniștii din domeniul boxului. Despre aceasta a anunțat, la deschiderea Turneului Internațional  în numele antrenorilor emeriți ai Moldovei, Grigorii Țisari și Boris Petuhov, consilierul municipal Nicolai Grigorișin. Suma pe care a anunțat-o, de 400 mii lei, reprezintă doar o parte din banii destinați pentru modernizarea Școlii de Box din Bălți. În total, se planifică alocarea a circa 3 milioane de lei, anunță www.ru1.md

Turneul Internațional în numele antrenorilor emeriți Grigorii Țisari și Boris Petuhov a început la Bălți,  în Casa de Cultură la 8 decembrie 2016.  Această competiție este jubiliară, fiind cea de-a 20-a. Aceasta se desfășoară cu susținerea Primarului de Bălți, Renato Usatîi.

La Turneu participă circa 1 mie de boxeri, care se luptă la trei categorii de vîrstă. Ei reprezintă nu doar Moldova, dar și Rusia, România, Ucraina, Belarus, Letonia.

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet a spus că,  municipiul Bălți devine  o platformă ideală  pentru desfășurarea Turneurilor internaționale. „Renato Usatîi acordă o atenție deosebită sportului, pentru ca tînăra generație  să găsească astfel cum să-și folosească energia, pentru ca adolescenții tot timpul să aibă  o alternativă sănătoasă în raport cu rețelele de socializarea și berea”, a spus Șeremet.

Judecătorul principal al Turneului, Serghei Guranda  a adus mulțumiri conducerii municipiului Bălți și, nemijlocit,  lui Renato Usatîi, pentru susținerea financiară acordată pentru buna desfășurare a competiției.

Anatol Pîca, unul din elevii antrenorului Grigorii Țisari, le-a vorbit celor prezenți despre profesorul său, datorită căruia el a reușit să obțină succese importante – a devenit  maestru în sport al URSS.

Sub conducerea antrenorilor Grigorii Țisari și Boris Petuhov au fost educați, pregătiți cei mai buni boxeri, care au apărat onoarea orașului și a țării pe ringurile internaționale, europene și olimpice.

Turneul se va încheia la 10 decembrie 2016.

Doina Secrieru

Share