Săptămâna Europeană a Sportului 2022. O nouă ediție. Noi oportunități

Săptămâna Europeană a Sportului 2022. O nouă ediție. Noi oportunități

În fiecare an, în perioada 23 – 30 septembrie, este desfășurată Săptămâna Europeană a Sportului.

În cadrul acesteia este promovat un stil de viață activ și sănătos pentru milioane de oameni din Europa și din vecinătatea ei. Campania anuală desfășurată în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, cu sloganul #BeActive (#FiiActiv), contribuie la combaterea crizei de inactivitate, încurajând oamenii să adopte un stil de viață sănătos și activ.

În 2022, cea de-a 8-a ediție a Săptămânii Europene a Sportului a fost deschisă la Praga pe 23 septembrie, iar pe parcursul celor șapte zile, în toată Europa au fost desfășurate numeroase evenimente și activități. În Republica Moldova, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 2022, mai multe Centre de Informare ale Uniunii Europene și-au unit eforturile pentru a promova valoarea și beneficiile sportului și activității fizice. Peste 200 de elevi au organizat activități cu sloganul #BeActive,  meciuri de fotbal și volei, curse de hipism și tenis de masă.

Totodată, în acest an Campaniei #FiiActiv s-au alăturat sportivi moldoveni de performanță, antrenori și promotori ai modului activ de viață. Printre aceștia, medaliații la Jocurile Olimpice și Campionate Mondiale și Europene, canoistul Serghei Tarnovschi și luptătoare Anastasia Nichita. Aici îi puteți cunoaște pe toți eroii Săptămânii Europene a Sportului 2022, inclusiv descărcând video-urile: https://drive.google.com/drive/folders/1aYA4DdGo8UByoLc3TzF_7BfaAy5sfIgY?fbclid=IwAR24uqLUEWlKB6TgTeVErAWysdCYEy9N2sZqWTtsTu2B0oYa2RvXLlceNsE

În timpul Săptămânii Europene a Sportului 2021 numărul de evenimente organizate a depășit cele anterioare, cu 45.048 de evenimente organizate în toată Europa și cu 41 de țări participante. Cea de-a 7-a Săptămână Europeană a Sportului se poate lăuda cu un număr mare de participanți individuali, cu peste 11 milioane de persoane care au lansat acasă mesajul #FiiActiv.

O societate #BeActive este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, pătură socială sau nivel de pregătire fizică. Sportul și activitatea fizică sunt o sursă de bucurie, ele consolidează reziliența și reduc decalajul dintre generații. #FiiActiv în mod regulat pentru a-ți ameliora sănătatea și bunăstarea.

Pentru mai multe detalii despre Săptămâna Europeană a Sportului 2022 găsiți la: https://eu4moldova.eu/ro/saptamana-europeana-a-sportului-2022/.

Share