S-au amăgit unii pe alţii, iar cum toţi riscă ani grei de puşcărie. Detalii!

S-au amăgit unii pe alţii, iar cum toţi riscă ani grei de puşcărie. Detalii!

Patru persoane, inclusiv un angajat al Poliţiei şi un fost poliţist, au fost reţinute în urma unei acţiuni complexe, desfăşurate astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie.

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi creat o schemă de extorcare de bani prin crearea unor situaţii artificiale, precum că: un membru al grupului ar fi avut o datorie mai veche în valoare de 20 000 de lei faţă de un tânăr. Potrivit ultimului, debitorul i-ar fi spus că îi va restitui banii şi ar fi convenit împreună asupra locului întâlnirii.

La faţa locului însă, datornicul i-a comunicat că nu are toată suma şi că îi poate oferi o cantitate de droguri în contul datoriei. După ce i-ar fi dat substanţa narcotică, bărbatul ar fi prezentat o legitimaţie de angajat al poliţiei, invocând că ar fi agent sub acoperire care documentează un caz de trafic de droguri. Potrivit victimei, imediat au apărut şi alte două persoane care, de asemenea, s-au dat drept poliţişti. Ulterior, toţi trei ar fi pretins 7000 de euro pentru a nu-l trage la răspundere pentru trafic de droguri.

Cazul a ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor care au deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Astfel, sub controlul ofiţerilor anticorupţie au fost transmişi, în mai multe tranşe, banii pretinşi, iar astăzi unul dintre bărbaţi a fost reţinuţi în flagrant în timpul primirii ultimei tranşe. Totodată, alte trei persoane, inclusiv un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, au fost escortate la CNA pentru audieri.

Maria Roşca

Share