S-a zis cu microbuzele de rută pe străzile capitalei? Nu de tot!

S-a zis cu microbuzele de rută pe străzile capitalei? Nu de tot!

De la 1 noiembrie curent, microbuzele de rută nu vor mai circula pe străzile centrale ale capitalei și pe cele principale din toate sectoarele, acestea vor fi redirecționate pe străzile adiacente. Anunțul a fost făcut de primarul Dorin Chirtoacă, care a semnat astăzi o dispoziție în acest sens.

În loc de sutele de microbuze care își vor schimba itinerarul, primarul a anunțat că au fost deja puse 20 de autobuze și 50 de troleibuze, numărul acestora urmând a fi suplimentat.

De asemenea, șoferii de microbuze vor trebui să respecte un regulament strict de circulație, adoptat de primărie. Regulamentul prevede transportarea a cel mult zece călători în picioare pentru unitățile de transport cu bază medie și cel mult șapte călători în picioare pentru unitățile de transport cu bază mică.

Cei care nu vor respecta condițiile impuse vor trebui să rezilieze contractul, iar locul va fi oferit altor doritori.

Chirtoacă a admis că modificările vor prevedea, în unele cazuri, majorarea cheltuielilor pentru călători care, pentru a reuși să ajungă dintr-un anumit punct în altul al capitalei, vor trebui să schimbe două transporturi.

Pe strada București vor rămâne două rute de microbuze a anunțat Dorin Chirtoacă. Microbuze vor circula și pe străzile A. Mateevici, M. Kogălniceanu, A. Sciusev, dar și pe str. Albișoara, pentru a asigura legătura dintre sectoarele Buiucani și Botanica. În zona Pieței Centrale, microbuzele vor fi redirecționate pe străzi adiacente pentru a fluidiza traficul rutier.

Maria Roșca

foto: free-time.md

 

Share