Reuniunea teatrelor naționale revine la Chișinău! Vor fi prezentate 25 de spectacole ale teatrelor din România și R. Moldova

Reuniunea teatrelor naționale revine la Chișinău! Vor fi prezentate 25 de spectacole ale teatrelor din România și R. Moldova

Reuniunea teatrelor naționale revine la Chișinău cu o nouă ediție. Astfel, în perioada 20 septembrie-1 octombrie Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va găzdui cea de-a treia ediție care cuprinde 25 de spectacole ale teatrelor din Chișinău, București, Târgu Mureș, Iași, Bălți, Cahul, Sibiu și Craiova.

Cu această ocazie astăzi a avut loc o conferință de presă la care au participat secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol; directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă; directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”, Valeriu Matei; secretarul literar al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Larisa Turea, regizori, actori, precum și reprezentanți ai mass-media.

În cadrul conferinței, secretarul de Stat Andrei Chistol a specificat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a sprijinit de la început Reuniunea teatrelor naționale care este confirmarea unui proiect teatral excepțional și reprezintă, totodată, expresia unei colaborări fructuoase în sensul dezvoltării industriilor creative. Andrei Chistol a remarcat intenția de extindere a Reuniunii teatrelor naționale la Cahul, Bălți și în alte regiuni ale țării, fapt care ar contribui la promovarea artei teatrale și a inovațiilor din domeniu.

La rândul său, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă, a mulțumit partenerilor care au contribuit la organizarea ediției curente a Reuniunii teatrelor naționale la Chișinău, publicul fiind așteptat la un adevărat regal teatral. Directorul Petru Hadârcă a afirmat că de la prima ediție și-a dorit ca acest proiect să devină o tradiţie, astfel încât în perioada reuniunii, teatrele româneşti să se simtă la ele acasă.

În cadrul programului va avea o secțiune aparte dedicată teatrului radiofonic și vor fi organizate ample discuții în jurul fenomenului teatral în care vor fi antrenați critici de teatru, dramaturgi, jurnaliști, studenți ai facultăților cu profil teatral.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României și Institutului Cultural Român.

Mihaela Rotari

Share