Reținut: Ion Druță e cercetat pentru complicitate la tentativă de omor

Reținut: Ion Druță e cercetat pentru complicitate la tentativă de omor

Ion Druţă, alias ,,Vania Pisateli” a fost reţinut de angajaţii Direcţiei combaterea crimelor organizate a INI, în conlucrare cu ofiţerii SIS şi Procuratura Generală. În momentul reţinerii, Ion Druță se deplasa cu un automobil de model „Ford Taurus”  împreuna cu un cetățean, cunoscut și drept „Ghena Cliford” pe numele căruia este eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile de către Judecătoria Centru,  municipiul Chişinău pentru trafic de droguri, transmite Provincial.md.

La data de 4 august, curent, Procuratura Generală a pornit o cauză penală conform indicilor componentei de infracţiune prevăzute de art. 290 al.1 Cod Penal al RM. Temei pentru pornirea urmării penale a servit faptul cercetării efectuate într-o fîşie forestieră de lîngă localitatea Vărzăreşti, raionul Nisporeni unde a fost depistată şi ridicată o geantă în care se afla un pistol de model ,,TT” şi un aruncător de grenade de model ,,RPG-18”.

Conform raportului de expertiză, pistolul se atribuie la categoria armelor de foc, cu ţeavă ghintuită, scurtă cu lovitură centrală, de model,,TT”, iar grenada este antitanc reactivă de model ,,RPG-18,, confecţionată industrial, care reprezintă o armă de unică folosinţă, destinată pentru nimicirea tancurilor.

Ion Druţă,  de 43 de ani,  domiciliat în municipiul Chişinău  a fost anunţat în urmărire internaţională de catre autorităţile din România  pentru complicitate la tentativă de omor.

Maria Roșca

Share