Reprezentanții celor 72 de federații sportive din Republica Moldova s-au întâlnit cu Primarul de Chișinău

Reprezentanții celor 72 de federații sportive din Republica Moldova s-au întâlnit cu Primarul de Chișinău

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a întâlnit cu reprezentanții celor 72 de federații sportive din Republica Moldova.

Discuțiile edilului capitalei cu oficialii sportivi s-a axat pe identificarea oportunităților de promovare și consolidare a domeniului sportului în municipiul Chişinău, prin atragerea în acest proces a instituțiilor de învățământ și a partenerilor de dezvoltare în vederea implementării proiectelor comune.

„Reabilitarea infrastructurii sportive din școli, utilizarea spațiilor libere de la parterul/subsolul clădirilor, amenajarea terenurilor sportive în curțile de bloc și în zonele de agrement sunt acțiunile prioritare pe care și le propune actuala administrației a capitalei”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În altă ordine de idei, reprezentanții federațiilor sportive au menționat că pot participa cu baza tehnico-materială la realizarea unor parteneriate cu instituțiile de învățământ, în vederea creării cluburilor sportive școlare pe diferite profiluri.

La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici a comunicat participanților la discuții că sunt bineveniți să prezinte în adresa municipalității proiecte care pot fi integrate cu programul școlar.

Doina Secrieru

Share