Real Madrid, rușine istorică, deși a câștigat. Aspectul la care până și portarul advers a fost peste Benzema sau Modric

Real Madrid, rușine istorică, deși a câștigat. Aspectul la care până și portarul advers a fost peste Benzema sau Modric

Real Madrid s-a impus greu pe terenul celor de la Betis, cu 2-1, însă posesia madrilenilor a fost una dezastruoasă. 26 la sută au avut mingea elevii lui Santiago Solari, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 8 ani, potrivit statisticilor. 

În plus, Betis a avut aproape de trei ori mai multe pase decât Real, 713 față de 254. Până și portarul Pau Lopez a avut 29 de pase, cu una peste „Balonul de Aur” Luka Modric.

Santiago Solari și-a pus elevii să joace într-un sistem surprinzător și o abordare neobișnuită pentru o echipă ca Real Madrid, așa cum a remarcat și presa din Spania, dar și antrenorul adversarilor, Quique Setien.

Totuși, Real rămâne cu rezultatul final, însă în ceea ce privește posesia, dominarea teritorială și ocaziile, madrilenii nu s-au remarcat. Acest joc se poate explica eventual și prin lăsarea lui Marcelo și Isco pe banca de rezerve, dar și prin faptul că mijlocașii defensivi Casemiro și Valverde au coborât deseori. Cu toate acestea, deși Betis este o echipă de posesie, Real nu are nicio scuză pentru jocul ultradefensiv și lipsit de inițiativă pe faza de atac, potrivit digisport.ro.

De menâionat că, Modric a deschis scorul în minutul 13, iar Betis a egalat în minutul 67, prin Canales, iar scorul final a fost stabilit de Ceballos, abia în minutul 88. După această victorie, Real este pe locul 4, la 10 puncte în spatele liderului Barcelona.

Mihaela Rotari

Share