Real Madrid a câştigat trofeul Ligii Campionilor

Real Madrid a câştigat trofeul Ligii Campionilor

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stade de France din Saint-Denis, transmite AGERPRES și MOLDPRES.

Real Madrid şi-a trecut în palmares al 14-lea său trofeu în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, graţie golului marcat de brazilianul Vinicius Junior (59).

Acesta a fost singurul şut pe poartă al madrilenilor, care s-au remarcat prin pragmatism în acest sezon al competiţiei, eliminându-le în drumul spre finală pe PSG, Chelsea şi Manchester City după reveniri incredibile. Cel mai bun om al meciului a fost fără îndoială portarul belgian Thibault Courtois, imbatabil în faţa lui Liverpool.

Liverpool şi Real Madrid s-au înfruntat de nouă ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, campioana Spaniei având cinci victorii, iar ”cormoranii” trei. Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020-21, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

A fost pentru a treia oară când cele două echipe s-au înfruntă în finală: Liverpool a câştigat Cupa Campionilor în 1981 (1-0), în timp ce Real Madrid şi-a adjudecat trofeul Champions League în 2018 (3-1).

marca.com

Share