R. Moldova urcă în topul internațional privind dezvoltarea tehnologiei informației și comunicațiilor

R. Moldova urcă în topul internațional privind dezvoltarea tehnologiei informației și comunicațiilor

Republica Moldova a înregistrat o creștere de patru poziții în clasamentul mondial al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor(UIT) după nivelul de dezvoltare a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor(TIC). Potrivit raportului anual UIT „Measuring the Information Society 2014”, țara noastră se plasează pe locul 61 din 166 de state monitorizate, față de locul 65 în 2013.

Astfel, Moldova depășește cu 0,95 puncte media mondială. Raportul stabilește ratingul statelor după nivelul de dezvoltare şi penetrare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi accesibilitatea serviciilor TIC pentru populaţie.

Moldova se situează în grupul ţărilor cu valori medii ale acestui indice, între care România (poziţia 58) şi Ucraina (poziţia 73). Lideri în top sunt Danemarca, Coreea de Sud, Suedia, Islanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Finlanda.

În opinia experților UIT, sectorul TIC în Moldova este unul dintre principalii promotori ai schimbărilor în societate şi mediul de afaceri şi înregistrează o dinamică ascendentă.

Maria Roșca

Share