Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatului Estic a organizat un nou seminar

Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatului Estic a organizat un nou seminar

Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatului Estic a organizat ieri, 28 aprilie, curent, un seminar privind participarea operatorilor culturali din țară la Programul „Europa Creativă”, informează Ministerul Culturii.

Seminarul a fost conceput pentru a ajuta operatorii culturali să profite pe deplin de Programul „Europa Creativă”, Program prin care Uniunea Europeană oferă sprijin sectoarelor creative, culturale și audiovizualului.

La eveniment au participat reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor culturale, interesați de modalitatea de aplicare la Programul „Europa Creativă” cu proiecte de cooperare culturală transfrontalieră.

Invitatul special al seminarului a fost Eglѐ Deltuvaitѐ, șeful Biroului Europa Creativă din Lituania, lector de management al proiectelor, expert în domeniul cooperării culturale internaționale. Expertul lituanian a evocat prioritățile Programului UE ”Europa Creativă” și posibilitățile de finanțare pentru sectoarele creative și culturale,  modalitatea de înregistrare a participanților, condițiile de participare, precum și evitarea greșelilor în elaborarea proiectelor.

De asemenea, în cadrul vizitei sale la Chișinău, șeful Biroului Europa Creativă din Lituania, Eglѐ Deltuvaitѐ, s-a întâlnit cu secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, pentru a discuta posibilitățile de cooperare în contextul Programului UE Europa Creativă. Andrei Chistol a vorbit despre procesul de implementare a Programului “Europa Creativă” în Republica Moldova și a menționat necesitatea cunoașterii reciproce a actorilor culturali pentru crearea parteneriatelor și participarea la acest Program.

Doina Secrieru

Share