Primul club din Divizia Națională care a lansat o echipă de fete!

Primul club din Divizia Națională care a lansat o echipă de fete!

Petrocub Hîncești este primul club din Divizia Națională care a lansat oficial o echipă de fete. Deocamdată este vorba despre echipa WU-13, informează OFICIAL

La moment, în lot sunt 18 jucătoare, însă procesul de selecție continuă. Fetele se antrenează în satul Buțeni, sub comanda lui Chiril Barcari.

În același timp, toate procesele de pregătire sunt monitorizate de antrenorul principal al Centrului de Pregătire, Valeriu Oloieru. Pe săptămână, echipa efectuează 3 antrenamente și joacă un meci de verificare.

Formația feminină a clubului Petrocub va debuta în liga națională WU-13 în dependență de situația pandemică din țară.

„Am început să pregătim această echipă în 2018. A fost greu. De atunci, însă, fetele au progresat mult. Este o plăcere să lucrezi cu ele. Sunt pasionate, le place să controleze mingea. Au jucat mai multe meciuri de verificare cu alte echipe de fete, dar și cu băieții. Au demonstrat că sunt pregătite de campionat. Eu, ca orice antrenor îmi doresc ca ele să devină fotbaliste profesioniste. Fetele sunt toate din satul Buțeni, dar pe viitor planificăm să lărgim aria de selecție”, declară antrenorul echipei Petrocub WU-13, Chiril Barcari.

Cât despre liga națională WU-13 sperăm să începem sezonul în primăvară.

Antrenamentele și echipamentul sportiv al fotbalistelor lui Petrocub sunt gratuite.

Mihaela Rotari

Share