Primul Ambasador moldovean – acreditat pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta

Primul Ambasador moldovean – acreditat pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta

Stela Stîngaci este primul Ambasador al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran de Malta. Ea a prezentat ieri scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran de Malta, Alteţei Sale Eminentisime Fra’ Matthew Festing, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar  Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

În cadrul audienţei oficiale cu Alteţa Sa Fra’ Matthew Festing, Ambasadorul Stela Stîngaci a adus mulţumiri pentru asistenţa oferită şi promovarea pe parcursul anilor a mai multor iniţiative de caritate şi a exprimat interesul autorităţilor moldoveneşti pentru dezvoltarea, în continuare, a relaţiilor cu Ordinul Suveran de Malta şi realizarea unor noi proiecte sociale.

De asemenea, oficialul a făcut referire la parcursul european al Republicii Moldova, evocând rolul Ordinului de Malta în promovarea valorilor creştine şi europene.

La rândul său, Alteţa Sa Fra’ Matthew Festing a menţionat că decizia autorităţilor moldoveneşti de a acredita un Ambasador pe lângă Ordinul Suveran de Malta deschide un nou capitol în relaţiile dintre părţi şi a confirmat disponibilitatea Ordinului de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu ţara noastră, în special, în domeniile social şi umanitar.

Totodată, a fost exprimată încrederea că integrarea europeană a Republicii Moldova este calea sigură spre stabilitate şi prosperitate, iar implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va deschide noi perspective pentru R. Moldova.

Stela Stîngaci este primul Ambasador al Republicii Moldova acreditat pe lângă Ordinul Suveran de Malta.

Mihaela Rotari

Share